Om Institutionen

Vuggestuen

Vuggestuen ligger i stueetagen samt på 1. sal på Grækenlandsvej. Der er to stuer på hver etage. Rummene er lyse, har forskellig størrelse og bærer præg af, at institutionen har til huse i lejligheder der er lavet om til institution. Stuerne består af to rum - et stort og et mindre rum. Det store rum bliver brugt til aktiviteter, leg og spisning. Det lille rum bliver mest brugt som legerum, men bruges også til små aktivitets- og spisegrupper. 

Hver stue har eget badeværelse med børnetoiletter og puslefaciliteter. Ligeledes har hver stue et depotrum til opbevaring af beskæftigelsesmaterialer o.a.. Garderoben er fælles for de to stuer på etage.

På hver etage er der et stort tumlerum, der bl.a. bruges til aktiviteter der kræver store armbevægelser. Her er der mulighed for at lave rytmik, sanglege, forhindringsbaner osv. Der er også mulighed for, at etagens børn kan mødes til fællessamling ifm. fødselsdage, højtider, temaer osv.

Tumlerummet bliver også brugt som soverum for etagens børn. Det er kun de yngste børn i stueetagen der sover udendørs i krybber.

 

By-børnehaven

Børnehaven på Grækenlandsvej ligger på 2. sal. Her er der to stuer. Stuerne er, ligesom i vuggestuen af forskellig størrelse. Fælles for de to stuer er, at der er et stort rum og et mindre rum. Begge rum bruges til pædagogiske aktiviteter, leg og til spisning. Stuerne har eget badeværelse med børnetoiletter og puslefaciliteter.

På børnehaveetagen findes også et stort tumlerum. Rummet bruges bl.a. til fysiske aktiviteter og til børnehavebørnenes fælles fredagsmøde. Rummet bruges også til de børn der trænger til en middagslur.


Legepladsen på Grækenlandsvej

Legepladsen er fælles for vuggestuen og børnehaven. Legepladsen er indrettet med trælegeredskaber, store frugttræer, bærbuske og grønt buskads. Der er både mulighed for at klatre, cykle og spille bold. Desuden er der legehuse, sandkasser og små kroge hvor børnene kan lege uforstyrret og en jordhøj der udfordrer børnenes motoriske færdigheder.


Udflytterbørnehaven i Dragør

Udflytterbørnehaven ligger på Rosenlundsvej 1 i Dragør. Udflytteren deler adresse med 3 andre udflyttere i Københavns Kommune; Burlunden, Altankassen og Galaxen. Udflytteren har til huse i en ny etplansbygning, fra 2014, lavet i naturmaterialer og med store vinduespartier.  

I udflytteren er der tre stuer. Stuerne består af et stort rum til aktiviteter, lege og spisning samt et lille rum der deles med nabostuen og bruges som legerum og som soverum for de børn der har behov for en middagslur.   

Udflytterens legeplads giver rig mulighed for at nyde udelivet. Der er mulighed for de vilde lege og de rolige lege. Legepladsen er domineret af de store træer og af, at legeredskaberne hovedsaglig består af træer og træstammer. Legepladsen har terrasse, sandkasse og bålplads. I drivhuset dyrkes der bl.a. tomater, agurker og majs. På legepladsen er der også en flok høns som holder til i det dertil byggede hønsehus.

Udflytteren ligger lige op af skoven og strand og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i dyrelivet i lokalområdet.